Product was successfully added to your shopping cart.

Integritetspolicy

Dina personuppgifter

Abscondite AB (”Abscondite", "vi", "oss”) tar våra kunders integritet på stort allvar, och hoppas att vår policy ska visa på ett öppet sätt hur vi samlar in, använder, visar, överför och lagrar din information. Abscondite utför all hantering av personuppgifter i enlighet med GDPR.

Personuppgiftsansvar

Abscondite AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på thebabyboon.com

Abscondite AB 556970-1534

Elektravägen 31

12630 Hägersten

Kontaktuppgifter

Du kan kontakta oss på [email protected] eller +468 5222 5750 för frågor rörande vår personuppgiftspolicy.

Insamling av personuppgifter

Vad en personuppgift är

All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet räknas enligt personuppgiftslagen som personuppgifter. Även bilder (foton) och ljudupptagningar på individer som behandlas i dator kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

 

Hur vi samlar in personuppgifter och vilka uppgifter vi samlar in

I samband med köp

När du genomför ett köp hos oss samlar vi in personuppgifter från dig för att kunna fullgöra din beställning. Det är uppgifter om namn, adress och kontaktuppgifter.

Uppgifter som samlas in vid kontakt med oss.

Vi samlar in personuppgifter från dig när du kontaktar oss, till exempel via kundtjänst, på e-post, telefon eller chat..

Uppgifter som samlas in när du prenumererar på vårt nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på The Baby Boons nyhetsbrev samlar vi in ditt namn och din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrevet.

Hantering och lagring av personuppgifter

Abscondites rättsliga grund att behandla dina personuppgifter

Abscondite behandlar dina personuppgifter lagenligt. Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av fullgörande av köp, specifikt av samtycke eller med stöd av att uppgiften är nödvändig för att uppfylla andra rättsliga förpliktelser. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål. I huvudsak behandlar vi dina uppgifter för att fullgöra ett avtal i vilket du är part, t.ex. köp.

 

Kundservice

Vi använder dina personuppgifter för att kunna ge dig service om du kontaktar oss. Vi använder ditt namn och ordernummer för att identifiera dig och ditt köp. Vi använder dina kontaktuppgifter, som e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig i samband med frågor och ärenden.

 

Utskick av information

När du har gjort ett köp med oss använder vi dina personuppgifter för att skicka orderbekräftelse och uppdatering kopplade till ert köp. Utskicken skickas till den e-postadress som ni har lämnats i samband med köpet.

 

Marknadsföring och personifiering

Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev använder vi dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrevet till dig. Det är dels din e-postadress och dels uppgifter om dina köp.

Vi använder oss också av personifiering i vår kommunikation via sociala medier och webannonsering på andra sidor än thebabyboon.com

 

Utveckling av tjänster och service

Vi använder de uppgifter vi samlar in om våra kunder för att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster. Det gäller dels våra digitala tjänster, där vi analyserar användarbeteende för att utveckla hur vi presenterar information, erbjudanden och utformar funktioner. I huvudsak använder vi anonyma eller anonymiserade uppgifter på aggregerad nivå för att göra denna typ av analyser.

 

Lagkrav

Behandling av dina personuppgifter kan slutligen också komma att ske för att vi ska kunna uppfylla förpliktelser enligt lagar och förordningar, till exempel gällande säkerhet och redovisning.

 

Lagringstider

Abscondite följer god sed i e-handelsbranschen. Vi sparar dina personuppgifter så länge som det krävs för ändamålet med behandlingen. Vi sparar sparar era kunduppgifter samt köp i två (2) år.

 

På Mina Sidor sparas de uppgifter du har registrerat där så länge användaridentiteten är aktiv.

 

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev sparas dina kontaktuppgifter så länge som du väljer att fortsätta ta emot nyhetsbrevet.

 

Abscondites tekniska och organisatoriska åtgärder för säker behandling av dina personuppgifter

 

Utlämning av personuppgifter

E-handel

Vi använder oss av  FASTVPS Eesti OÜ för server drift. De har tillgång till hela vår databas med alla kunduppgifter. https://fastvps.hosting/support/agreement#Contract-offer(версиядлясайта+генерацияPDF)-english-par4

 

Mailchimp för orderbekräftelse, vi delar namn och epost med dem.  Se deras personuppgiftspolicy: https://mailchimp.com/legal/privacy/

 

Försändelse: DHL, PostNord eller UPS för leveranser. Vi delar med dem, namn, adress, e-post och telefonnummer för att ni ska kunna få er försändelse.

PostNord: https://www.postnord.se/integritetspolicy

DHL: http://www.dhl.se/sv/villkor.html#privacy

UPS: https://www.ups.com/se/sv/help-center/legal-terms-conditions/privacy-notice.page?

 

Klarna eller PayPal för betalningar. Paypal får ta del av namn, adress, telefonnummer (frivilligt), e-post och ip-adress. Klarna är ansvariga för uppgifter som ges till Klarna. För PayPal, https://www.paypal.com/gi/webapps/mpp/ua/privacy-prev

 

Vi använder oss av en Freshworks för att tillhandahålla chattfunktionalitet på sidan. Freshwork får tillgång till den information som lämnas i chatten. Du godkänner Freshworks personuppgiftspolicy i samband med att du startar chattfunktionen. Vi sparar chattar i 1 mån. Se deras personuppgiftspolicy: https://www.freshworks.com/privacy/

 

Inbox by Zendesk för mejlärenden. Vi tar bort alla ärenden som är äldre än tre månader. Se deras personuppgiftspolicy: https://www.zendesk.com/company/customers-partners/privacy-policy/

Dina rättigheter

Nödvändig hantering av personuppgifter och hantering med stöd av samtycke

Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du använder våra tjänster på thebabyboon.com.

 

Återkallelse av samtycke

Du kan när som helst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på kontaktuppgifterna ovan. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera de personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket.

Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av samtycke och med stöd av att uppgiften är nödvändig eller med stöd av andra regler. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål.

 

Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig

Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du skriftligen ansöka om detta på ovanstående adress. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år.

 

Hur går jag tillväga för att begära ett registerutdrag?

Kontakta oss på mejl, [email protected].